неділя, 24 лютого 2019 р.

Цікаві загадки, прислів’я та фразеологізми

Копія матеріалу
Практичні завдання, що допоможуть дитині познайомитися з фольклором та збагатити лексику

Джерело: http://osvita.ua/school/59317/
Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям розвиваючі завдання, в основі яких лежить фольклор (загадки та прислів’я) та багатства української мови (фразеологізми).
Виконання запропонованих завдань сприятиме знайомству зі скарбницею усної народної творчості, збагаченню словникового запасу дітей, формуванню позитивного ставлення до вивчення мови та літератури, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.
Відгадай та намалюй: загадки на різні теми. Цей комплект завдань спрямований на розвиток логічного мислення, уяви, кмітливості, навичок читання, малювання та письма.
«Загадки по складах» (українська мова). Цей комплект завдань допоможе дитині покращити навички читання по складах, розвиваючи при цьому всі функції уваги, пам’ять, мислення та кмітливість.
«Загадки по складах» (російська мова). Ці завдання допоможуть дитині покращити навички читання по складах. У завданні дитині пропонуються пронумеровані малюнки, на кожному з яких написаний певний склад, а разом вони утворюють речення (загадку).
Прислів’я та анаграми (українська мова). Цей комплект завдань має комплексне призначення: він допоможе дитині вивчити 64 українських прислів’я, поміркувавши над їх сенсом; допоможе потренувати кмітливість, адже в кожному прислів’ї є слово, що зашифроване у вигляді анаграми, а також збагатить словниковий запас і кругозір.
Прислів’я та анаграми (російська мова). Ці завдання мають комплексне призначення: вони допоможуть дитині вивчити 64 російських прислів’їв, поміркувавши над їх сенсом, потренувати кмітливість, збагатить словниковий запас і світогляд.
Читаємо прислів'я по складах (українська мова). Цей комплект завдань допоможе дитині покращити навички читання по складах, розвиваючи при цьому всі функції уваги, пам’ять і мислення, а також збагачуючи словниковий запас і кругозір.
Читаємо прислів'я по складах (російська мова). Цей комплект завдань, де пропонуються пронумеровані кубики, на кожному з яких написаний певний склад, а разом вони утворюють речення (прислів’я), допоможе дитині покращити навички читання по складах.
Розгадуємо зашифровані прислів’я (українська мова). Цей комплект завдань захопить дитину своєю незвичністю і допоможе потренувати важливі навички в невимушеній і цікавій формі гри.
Розгадуємо зашифровані прислів’я (російська мова). Виконуючи цей комплект завдань, дитина тренуватиме увагу, навички письма, повторюватиме правопис слів і збагачуватиме свій словниковий запас і мовлення.
Вивчаємо фразеологізми (українська мова). Цей комплект завдань пропонує дитині у цікавій і незвичній формі поміркувати над запропонованими фразеологізмами та вивчити їхнє значення. Застосування фразеологізмів збагатить мовлення дитини, зробить висловлювання більш виразними, влучними та дотепними.
Вивчаємо фразеологізми (російська мова). Ці завдання пропонують дитині в оригінальній формі поміркувати над запропонованими фразеологізмами та запам’ятати їхнє значення. Застосування цих стійких словосполучень збагатить лексику дитини, зробить висловлювання більш точними та дотепними.
Кожне завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів. Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.
За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 15.02.2019

Немає коментарів:

Дописати коментар